Pulsating turbo under high boost

Veloster Turbo Forum

Pulsating turbo under high boost

This is a discussion on Pulsating turbo under high boost within the Veloster Turbo Problems / Help forums, part of the Veloster Turbo Forum category; So today I just started having an issue where when I am under high boost in the upper rpm range. It sounds different from the ...

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Junior Member
    This user has no status.
     
    Pumpkin_Velociraptor's Avatar
    Join Date
    Mar 2019
    Member
    #20944
    Posts
    4

    Pulsating turbo under high boost

    So today I just started having an issue where when I am under high boost in the upper rpm range. It sounds different from the turbo flutter I've heard before. This is more like boost pulsating in and out and I can feel the car jerking as it does it. I checked the hoses for the solenoid and there doesn't seem to be oil leaking anywhere. I don't know if anyone has had this issue before and might know where it might originate.

    CAI, hot pipe, high flow down pipe, muffler delete and tune.

  2. #2
    Junior Member
    This user has no status.
     
    Pumpkin_Velociraptor's Avatar
    Join Date
    Mar 2019
    Member
    #20944
    Posts
    4
    It's a 16 DCT

  3. #3
    Senior Member
    This user has no status.
     
    E9C900A's Avatar
    Join Date
    Dec 2016
    Member
    #10561
    Posts
    1,683

    Pulsating turbo under high boost

    According to your post on 3/6/2019 regarding drag mode for ATs, you didn’t have a tune at that time. Now you do. Who tuned your car?

  4. Remove Advertisements
    VelosterTurbo.org
    Advertisements
     

  5. #4
    Junior Member
    This user has no status.
     
    Pumpkin_Velociraptor's Avatar
    Join Date
    Mar 2019
    Member
    #20944
    Posts
    4
    Leonard. I'm talking with him now. I probably should have just messaged him before I opened the thread 😞

  6. #5
    Senior Member
    This user has no status.
     
    E9C900A's Avatar
    Join Date
    Dec 2016
    Member
    #10561
    Posts
    1,683
    Probably, but it’s in the ether now. Let us know what the issue was and also the resolution. Sounds like pressure ratio is too high for the affected RPM range, aka too much boost without enough flow.

  7. #6
    Senior Member
    Watching people do their thing
     
    TrinityVT's Avatar
    Join Date
    May 2016
    Member
    #8012
    Location
    Massachusetts
    Posts
    375
    Since this is in the above described ether, post datalogs here for review.
    2016 VT Rally Edition

    Elantra Sport Airbox Swap | ORCP | XWEK | 3TBS | 60MM TB w/ coolant bypass | SXTH Cable End Bushings | SXTH Fuel Line

    Tuned by me

  8. #7
    Senior Member
    Lit
     
    TooGqForYou's Avatar
    Join Date
    Apr 2016
    Member
    #7917
    Location
    Ventura, Ca
    Posts
    927
    very interested as well
    2016 VT Elite White 7-Speed DCT Tech Package
    Turbosocks 3.5' SRI | 3' Straight Pipe Catback Exhaust | Res-Delete Pipe | Motors Line Front Strut Bar | XE 3TBS | XE ORCP | XE XWEK
    | XE XPVS | 60mm TB | TB Bypass | HKS M45XL Plugs | MAP Sensor 39300-84400 | PUP 5W-30 | Breather & PCV & Oil Cap CSS Venting-to-Atmosphere

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Find us on Google+