High RPM engine cut-out - possible causes other than fuel line? - Page 3

Veloster Turbo Forum

High RPM engine cut-out - possible causes other than fuel line?

This is a discussion on High RPM engine cut-out - possible causes other than fuel line? within the Veloster Turbo Problems / Help forums, part of the Veloster Turbo Forum category; Fueling looks ok in this log but state of tune with given mods could be better. One thing that stands out is some KR or ...

Page 3 of 3 FirstFirst 1 2 3
Results 21 to 27 of 27
Like Tree1Likes

Thread: High RPM engine cut-out - possible causes other than fuel line?

  1. #21
    Senior Member
    This user has no status.
     
    trdtoy's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Member
    #5406
    Location
    North Carolina
    Posts
    2,507
    Fueling looks ok in this log but state of tune with given mods could be better. One thing that stands out is some KR or timing pulled at times but nothing too bad. Also the tune may be a little strong for a 13 with the given mods if longevity is wanted.

    Do two things:

    Get a video of the cluster during the issue a few times and post here. I could not tell much from the other video without seeing the cluster.

    Go into torque app under test results with reader connection to car and post screen shots of cyl misfire for each cyl current and last 10 driving cycles. It will be towards bottom of the list after it refreshes.
    '15 Auto VT

    PB's with slips and video:

    60' ET 2.05
    1/8 ET 8.70
    1/8 MPH 85.68 MPH
    1/4 ET 13.421
    1/4 MPH 105.57 MPH

  2. #22
    Junior Member
    This user has no status.
     
    MooCowX's Avatar
    Join Date
    May 2016
    Member
    #8023
    Location
    Wheeling, WV
    Posts
    15
    Gotcha, I can do that tomorrow after work. Thanks for all of the help!

  3. #23
    Senior Member
    This user has no status.
     
    E9C900A's Avatar
    Join Date
    Dec 2016
    Member
    #10561
    Posts
    1,674
    Posting your logs on datazap.me and sharing the links is a good idea. Having vids showing tachometer behavior that correspond with logs (or relevant portions of logs) is even better.

  4. Remove Advertisements
    VelosterTurbo.org
    Advertisements
     

  5. #24
    Junior Member
    This user has no status.
     
    MooCowX's Avatar
    Join Date
    May 2016
    Member
    #8023
    Location
    Wheeling, WV
    Posts
    15
    Logs at datazap.me Thanks E9C, that site is awesome.

    Video 1:

    16:48:20 (Line 182)

    Event without video (my bad - missed the button) - 17:02:50 (Line 1050)

    Video 2:

    17:06:50 (Line 1290)

    Video 3 (short - my bad again):

    17:07:55 (Line 1354)

    Misfire test logs:
    Name:  screenshot1.jpg
Views: 12
Size:  105.5 KB
    Name:  screenshot2.jpg
Views: 12
Size:  100.4 KB
    Name:  screenshot3.jpg
Views: 13
Size:  103.8 KB

    It looks like it pulls these test results from the ECU. So, if I had a misfire while not using the app, but within the last 10 engine cycles, it would still be recorded in those test results, correct or incorrect?

  6. #25
    Senior Member
    This user has no status.
     
    trdtoy's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Member
    #5406
    Location
    North Carolina
    Posts
    2,507
    Are you having sudden cut up top while still WOT? If so I say you have sensor and/or tune issue. Impossible to know if tune issue without seeing the tune though unfortunately.

    Yes, if you have misfires the test result should show something in most cases.
    '15 Auto VT

    PB's with slips and video:

    60' ET 2.05
    1/8 ET 8.70
    1/8 MPH 85.68 MPH
    1/4 ET 13.421
    1/4 MPH 105.57 MPH

  7. #26
    Junior Member
    This user has no status.
     
    MooCowX's Avatar
    Join Date
    May 2016
    Member
    #8023
    Location
    Wheeling, WV
    Posts
    15
    Yeah, I'm staying WOT, I only let off the throttle after the cut happens.
    I think my factory ECU should still be sitting in a box in my garage. I can swap it in and datalog if that would be helpful in figuring out the cause.
    If it is the tune, what can I do? Do you think BTR will work with me or am I pretty much on my own to find someone to either fix the current tune or re-tune my car? (Or stay with the stock ECU - but that's like having frosted flakes then going back to regular ol' corn flakes.)

  8. #27
    Senior Member
    This user has no status.
     
    trdtoy's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Member
    #5406
    Location
    North Carolina
    Posts
    2,507
    If you put the stock tune back in and it does the same thing then you can rule out any tune issue causing it. I've seen this before a few times and it was not tune related but worth doing.....
    '15 Auto VT

    PB's with slips and video:

    60' ET 2.05
    1/8 ET 8.70
    1/8 MPH 85.68 MPH
    1/4 ET 13.421
    1/4 MPH 105.57 MPH

Page 3 of 3 FirstFirst 1 2 3

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Find us on Google+